v

Om oss


Välkommen till BOUJT – Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk! Vi är den enda barn- och ungdomsjouren som riktar sig till döva och hörselskadade barn och ungdomar i åldrarna 7-21 i Sverige. Här får du hjälp och stöd på svenskt teckenspråk efter skoltid. Vi erbjuder bland annat stödsamtal med döva och hörselskadade syssnare samt information om kroppen, tankar och känslor. Vi har även en frågelåda där du kan ställa frågor. Utöver detta bedriver vi även lobbying för att samhället ska ta sitt ansvar vad gäller döva och hörselskadade. BOUJT bildades sommaren 2017 på initiativ av Sveriges Dövas Ungdomsförbund, vår projektägare, och är ett projekt finansierat av Arvsfonden. Vi har även ett samarbete med Unizon, som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra typer av stödverksamheter över hela Sverige.
 

Tecknet för BOUJT är ”stjärna”. Detta för att BOUJT ska fungera som en ledstjärna och trygghet för alla döva och hörselskadade barn. Dessutom så ser vi det så att alla barn har en egen stjärna att sikta mot, men dessa stjärnor är individuella och vägarna till dem ser olika ut.

Du behöver aldrig oroa dig för att andra ska få veta att du kontaktat oss. Vi berättar inte för någon. Hos oss kan du vara helt anonym. I videochatten kan du välja vilken volontär du vill prata med, och du kan textchatta istället om du inte vill att volontären ska se dig. Du kan prata om vad du vill! Är du glad eller ledsen? Vill du berätta om något kul som hänt eller något som känns tungt och jobbigt? Har du kanske en fundering? Det spelar ingen roll. Läs mer om anonymitet här!

Vi tror på dig och tar det du säger på allvar.

Vill du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Klicka på denna länk: http://sduf.se/wp-content/uploads/2018/05/SDUFs-integritetspolicy-reviderad-24-maj-2018.pdf

Vi som jobbar här

Jiin

Jiin Najar, volontäransvarig
(föräldraledig)

Jiin är 31 år gammal och utbildad socialpedagog. Hon är ansvarig för volontärområdet och det är henne du ska kontakta vid frågor som gäller syssnaruppdraget.

Olivia

Olivia Renner Balkstam, webbansvarig

Olivia är 25 år gammal och webbansvarig. Henne ska du kontakta vid frågor som rör webben och våra sociala medier.
olivia@boujt.se

IMG_6532

Pauline Englund, vikarierande volontäransvarig

Pauline är 22 år gammal och vikarierande volontäransvarig. Henne ska du kontakta vid frågor som rör volontärområdet och syssnaruppdraget.
pauline@boujt.se