v

Om oss


Välkommen till BOUJT – Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk! Vi är den enda barn- och ungdomsjouren som riktar sig till döva och hörselskadade barn och ungdomar i åldrarna 6-21 i Sverige. Här får du hjälp och stöd på svenskt teckenspråk efter skoltid. Vi erbjuder bland annat stödsamtal med döva och hörselskadade syssnare samt information om kroppen, tankar och känslor. Vi har även en frågelåda där du kan ställa frågor. Utöver detta bedriver vi även lobbying för att samhället ska ta sitt ansvar vad gäller döva och hörselskadade. BOUJT bildades sommaren 2017 på initiativ av Sveriges Dövas Ungdomsförbund, vår projektägare, och var då ett projekt finansierat av Arvsfonden. Från och med 16 september 2020 är vi finansierade av Childhood för ett år framåt. (Inaktuell information i videon)

Tecknet för BOUJT är ”stjärna”. Detta för att BOUJT ska fungera som en ledstjärna och trygghet för alla döva och hörselskadade barn. Dessutom så ser vi det så att alla barn har en egen stjärna att sikta mot, men dessa stjärnor är individuella och vägarna till dem ser olika ut.

Du behöver aldrig oroa dig för att andra ska få veta att du kontaktat oss. Vi berättar inte för någon. Hos oss kan du vara helt anonym. I videochatten kan du välja vilken volontär du vill prata med, och du kan textchatta istället om du inte vill att volontären ska se dig. Du kan prata om vad du vill! Är du glad eller ledsen? Vill du berätta om något kul som hänt eller något som känns tungt och jobbigt? Har du kanske en fundering? Det spelar ingen roll. Läs mer om anonymitet här!

Vi tror på dig och tar det du säger på allvar.

Vill du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Klicka på denna länk: http://sduf.se/wp-content/uploads/2018/05/SDUFs-integritetspolicy-reviderad-24-maj-2018.pdf

Vi som jobbar här

Jiin

Jiin Najar (f.n. föräldraledig)
Volontärsamordnare
jiin@boujt.se

Olivia

Olivia Renner Balkstam
Kommunikatör
olivia@boujt.se

jonna

Jonna Sjögren
Vikarierande volontärsamordnare
jonna@boujt.se