Välkommen till 7-14! Här finns roliga quiz, spännande information och filmer bland annat för dig mellan 7-14 år. Testa gärna att röra med muspekaren över de tre bilderna nedanför och se vad som händer!

Chatta med oss!

Vill du prata med någon? Vår chatt är öppen tisdagar och torsdagar 18:30-20:30. Klicka här för att komma till chatten!

Vill du veta hur du gör en polisanmälan?

Gabi förklarar på svenskt teckenspråk!

Undrar du vad våld är?

Vad betyder egentligen våld? Hur vet jag om jag är utsatt? Och vad kan jag isåfall göra?

Tre fakta om Barnkonventionen:

– Har skrivits under av 196 länder
– Ska bli lag i Sverige (woho)
– Innehåller 54 artiklar

Här kan du se Barnkonventionen på svenskt teckenspråk:
https://www.barnombudsmannen.se/om-webbplatsen/teckensprak/

Vad kan en göra om en har ångest? Klicka på bilden ovanför för att få veta!

Senaste frågan i frågelådan...

FRÅGA: Hej, jag går i gymnasiet första året och det är så här att jag har en vän som alltid jämt pratar i telefon med en annan vän hon har. Varje lunchrast sitter vi två och hon pratar i telefon medan jag sitter tyst och äter. Jag försöker alltid komma på ett samtalsämne att prata om. Jag försöker vara social även om jag är blyg och inte riktigt pratsam person. Nu känner jag bara utanför och oviktig för henne. Jag har i alla fall den andra vän i min klass, henne kan man prata med, men hon håller också på med mobilen. Vad ska jag göra? Ska jag säga sanningen för henne om hur det känns för mig? Fast jag är lite rädd att vi ska bli osams på grund av det? Jag har i alla fall hörselnedsättning medan jag går i en helt vanlig klass, som alla kan höra, helt normala. Tack för dina tips och svar.

 

Att vara kär  kan vara härligt – men också jobbigt! Man kanske inte vet om personen gillar en tillbaks eller hur man ska visa att man gillar personen. Det är då bra om man har en kompis, en förälder, en lärare eller en annan person i sin omgivning att rådfråga. Du kan även vända dig till oss! Varmt välkommen att kontakta BOUJT. Du kan mejla, ställa en fråga i frågelådan, videochatta eller textchatta. Du kan även hitta information om kroppen, känslor och rättigheter på hemsidan.

 

Hur kan man göra om man är kär men inte vågar säga något?

 

 

 

 

 

 

 

Hur kan man göra om man är kär men inte vågar säga något?