Du är anonym

Du behöver aldrig oroa dig för att någon annan ska veta att du kontaktat oss. I listan nedan förtydligar vi vad vi menar med det.

1. Både anställda och syssnare har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte får berätta för någon annan att du kontaktat oss. Dina föräldrar/vårdnadshavare eller din skola, till exempel, kan aldrig be oss att berätta om du har kontaktat oss eller vad du har sagt.

2. Vi tar aldrig beslut om dig utan ditt samtycke.

3. När du söker stöd hos oss kan du välja om du vill vara anonym eller inte.

4. Kom ihåg att om du talar om vad du heter eller visar ditt ansikte i videochatten är du inte längre anonym. Här gäller samma regel som innan – vi berättar inte för någon att du kontaktat oss. Det finns endast ett undantag – om du berättar något som gör att vi blir riktigt oroliga för att du eller någon annan befinner sig i fara. Då kan det hända att vi kontaktar någon som kan hjälpa dig eller hen. Vi gör aldrig detta utan att prata med dig först, och detta gäller alltså endast om du själv valt att inte vara anonym.

Alltså; Vi har tystnadsplikt. Du är anonym så länge du inte talar om vad du heter eller eventuellt visar ditt ansikte i chatten. Vi kontaktar ingen så länge vi inte är riktigt oroliga för att du eller någon kan riskera att råka illa ut. Vi kontaktar aldrig din skola eller dina föräldrar.


PANIKKNAPPEN – VAD ÄR DET FÖR NÅGOT?    

Som du kanske redan har sett finns det en gul och röd triangel uppe i högra hörnet som det står ”Panik! – lämna sidan.” på. Det är en så kallad panikknapp. Den kan du använda om du snabbt behöver lämna sidan, om du till exempel inte vill att andra ska se att du är inne på vår hemsida. Den tar dig till Googles sökfunktion – smart, va? OBS! Panikknappen tar inte bort din historik. Din webbläsare sparar alla sidor du besöker i din historik och om någon lånar din dator och går in på din historik kan de se vilka sidor du har besökt. Om du inte vill att andra ska se att du har besökt oss kan du radera din historik. Här kan du lära dig hur du gör!